Some engagement pics.

Hello. This is Nodee. Nama rumah Farrah/ Kakak. Nama belah kampung apak Diana. Nama belah kampung mak, Farrah. Nama mIRC, kOeRy. hiks.
I got engaged last weekend. To someone that I adore soooo much!  His name is Ifran :) I call him bb, bubu, yayang, gemok, yayangggg atau kat rumah bila depan mak pak dia mek panggil PakLang/Bang Pan/bee(dengan perlahan)/Ifraaaan sebab I is hipokrit laidat kaver gedik depan FMIL FFIL. hiks.
my Ifran came to our home along with around 20+ cars. jantung mek gugur ke jantung bila diorang jerit “Oiiii dah sampai oiiii!!” darah naik sampai ke ubun ubun. muka mek rasa panas. mek neves nyah. padahal baru nak bertunang bukan nak menikah pun.
Ifran initially pakai baju kaler silver, sama tema ngan his family. they all so meriah one. lelaki all wearing silver, perempuan red hot cili pepper gitu. I hope the cameraman/videoman got take pictures of the rombongan la. seeing those cars beratur berderet masa masuk ke perkarangan rumah was an impressive view, kata keluarga dan kawankawanku.
Initially, I intended to wear baju kurung with with silver threads. tapi lepas tu mak down sebab baju tu fesyen lama. so mak tak cukup confidence untuk pakai. and satu lagi mak rasa macam dah over sangat. sebab macam nak nikah. with white shawl, white veil bagai. sumpah macam orang menikah. then kebetulan kami pergi satu kedai ni nak sewa canopies. dia ada sewakan baju sekali. I saw this simple green kebaya netting. hijau peach. wah! sama dengan tema kami. terus mek sambar.
mek buat maxi plain guna kain Satin kamdar. untuk pakai belah dalam. lepas rehearsal, mek rasa kebaya tu serabut. bunga besar sangat. so mek taknak pakai kebaya tu. gedik sangat tau. orang yang jahit maxi mek tu buat maxi mek ala ala jubah. cheongsam neck pun dia tak buat. tangan tu nak jerut tang lengan pun dia tak buat. mek down lagi. sebab pakai jubah masa bertunang.
so mek pun sewa aksesoris from Suri Ermesa. yang kat leher tu aksesori ye, bukan baju. rented it for RM150. sewa je mmkay. nanges. aksesori yang mek beli kat kedai ondia kat little india klang tak pakai semua pun.
makcik mek jahitkan tang tangan. kecikkan jadi kecik tang wrist. pastu mek beli crystal beads warna hijau. gadis gadis KKJ pujaan hatiku bersengkang mata tolong mek iron beads kat baju tu. i lebiu all ;*
masa hari tu, mek pusing serata rumah. mek menjelajahi area yang mek tak pernah jejak kaki pun. contohnya bawah pokok ni haha. nasib baik tak ada semut atau ulat. dah la mek pakai kain. senang ajew deme nak ceroboh. kuss semangat. Ifran tukar baju to green for the photoshoot hehe. sorry la kaler memang nak diwali sangat kan. tak terang tak sah. mek membesar dikalangan orang orang cokelat uols. taste pun nak dekat sama dah.
my make-up was done by Lyana Hadi. ala yang baru bertunang hari tuu tuuuu. sesiapa yang berminat untuk mintak khidmat beliau mekapkan, atau andaman, boleh kontek beliau hehe. the girls helped me with everything. pakai tudung, aksesori, mekap etc.
masa ni rombongan lelaki baru sampai. I saw Ifran from upstairs hehe. so handsome!
mama did allllll the hantarans. semuaaa ok! tapi buah buahan ni atiqa yang masukkan hehe. cake pun atiqa and the pakciks makciks yang tolong hias. too bad kek jatuh tejelepuk tak sempat diorang nak cubit2 buah2 atas kek tu.
this was at the back of our house. mula mula ramai yang tunggu bawah nak amik gambar. but then the key to the balcony upstairs was missing so lama sikit photographer nak dapat keluar. son most of us dah lari gi makan sebab lapar sangat. tinggal la beberapa kerat ni. so kami pun buat upacara toss bunga. dapat kat Eriz, kawan ifran. harap harap Eriz jumpa gadis idaman hati after this hehe.
we had to make up jokes to laugh ourselves up. or pretend to laugh at least :p photographer was helpful enough by making jokes.
hantaran for buah. strawberries tak tahan lama. hope it was still good when they ate it at home.
hand bouquet dibuat oleh mama as well ;)
love the pic! belakang rumah. sambil digigit semut. see abelan there tertonggek bunuh semut?
photos by kameraMALAYA

Anna is dating Aaron Aziz junior.

You know Anna?

_MG_1480.JPG

I thought she was cute. but boy was I wrong. Anna is suuuper cute and lengkap with ciri ciri model- tall and lankyy and slimmm and so soft spoken, ehem, unlike yours truly.

cats.jpg

So anywaaayy, last Saturday we went for a photoshoot in Puchong. They dressed up as highschool kids!

This was my first time meeting Anna in person but it didn’t feel so at all. Both of them are so friendly and so penyabar. Never complain one bit pun despite being bullied by Sally and me hehe.

_MG_1603.JPG

_MG_1610.JPG

Teddy bear given by Hafis.

_MG_1800.JPG

You ever wonder how Wondergirl would look like if they were wearing our school uniform?

_MG_1809.JPG

Sebijik macam ni.

_MG_1813.JPG

Sometimes, Hafis looks so Aaron Aziz-ish.

Anna 821.JPG

You seee you seeeee?

Anna 824.JPG

Anna pulak tak habis habis nak posing comel.

Anna 838.JPG

I think Hafis might have some issues with the teddy bear. Mungkin berebut kasih sayang?

Anna 853.JPG

But naaahhh he’s too happy to have issues.

_MG_1833.JPG

Who wouldn’t? He’s about to be married to someone as gorgeous as Anna :)

PD getaway (pics only).

ok tipu. i added some captions bagi memeriahkan entry ini.

_MG_1022.JPG
a mini teluk

_MG_1027.JPG
i love canopiesss

_MG_1036.JPG
camera hates me. taknak fokus kat aku.

_MG_1063.JPG
sun almost leaving

_MG_1077.JPG
i is so fat. couldn’t catch up with the timer. perasan watson nyambek set 2 sec timer.

_MG_1187.JPG
subhanallahhhh! i wish i could lay on the bridge and wait for the sun to hilang.

_MG_1090.JPG
mok gendut bertanduk dua suka teman aku buat jahat kat sekolah.

_MG_1196.JPG
masa ni water level was riiiight bawah bontot.

_MG_1201.JPG
tunggu punya tunggu, water naik tang bontot sudahh. neves ok takut ada ular. but it was worth it :)

_MG_1160.JPG
dah cakap, camera hates meee!

_MG_1216.JPG
mencari cahaya di celah celah bakau.

_MG_1178.JPG
she thinks she’s prettier than me. I hate to admit. Nanti perasan tak sudah.

_MG_1227.JPG
ahhh. before heading to pasar malam. saki baki sunlight :)

_MG_1237.JPG
i wish i had a tripod with me.

_MG_1248.JPG
to capture these pakciks better.

 

_MG_1265.JPG
after pasar malam and durian session, we went to the funfair.

_MG_1268.JPG
spent RM20 there. noly hebat menang plush toys.

_MG_1274.JPG
see how excited this kid looks? she really was that happy dapat naik merry go round tu.

_MG_1276.JPG
nodee harus la happy jugak.

_MG_1286.JPG
crowd was OK lah. not too sikit not too ramai. yang penting, takdak rempits.

_MG_1291.JPG
hello my name is noly! and I am 58 kiloes heavy!

cats.jpg
this would be a lovely spot for a wedding photoshoot.

cats2.jpg
bebakau berselirat. i likes.

cats3.jpg
PD last top models.

cats4.jpg
my yet again failed attempt to capture beautiful glares mcm Jessica Claire.

cats6.jpg
bibik dari sumatera baraaaat dan bibik dari Gombak.

cats7.jpg
gigi noly memang comel. gigi je k. yang lain tak sgt.

cats8.jpg
some ppl say we look a biiiit sama. i digress. i am prettier.

cats9.jpg
maybe ada sikitt lah sama when we look this happy :D

cats10.jpg
or bila macam ni :D

cats11.jpg
aahhhh. sunsets. never fail to make me tenang :)

cats12.jpg
bye bye sunny. esok jumpa lagi :)

cats13.jpg
lonely sampan. later we go pancing ikan together ok?

cats14.jpg
nelayan baru nak keluar mencari rejeki :)

Mokmok.

image

Nody is in Seremban at the mo with Noly hehehe. They’re having ladies bowling tourney here. Boohohh no handsome hunks kat sini HAHA. Nasib baik Noly has such a cute ass. Sedap mata memandang. We’re going for a movie afterwards and then berkubang kat lautan PD wohoo! Harap harap PD dipenuhi jejaka jejaka mata bulat dan montot comel. Asek ngadap Ifran si mata sepet tu je bosan gak ye dak? :p Ampun bb you know me lebsyuuveryymuchhwalaupunkausepettt ;*

al-kisah pelahap pelahap.

i don’t know if you’ve noticed, but i don’t have much friends. the pics i put on this blog are usually of the same circle of friends and family. dan kucing kucing ku. maafkan saya if muke deme membosankan kome. awok tak kire, awok nak letak juge gambo deme.

this is paizah. the one who took away atiqa from me. it was hard at first adjusting to the fact that I have to share atiqa’s love with someone else. biase la kan gefren obsessive. tapi disebabkan he’s a CEO now, semua aweks nak baik dengan dia. including me.

first stop after checking in to the hotel was of course, Jonker Walk. sampai sampai aje terus serang booth Bubble Tea. ahhhhh honeydeww bubble milkteaaa! surgaa.

the bubble tea was so sedap that even after dah habis licin air tu, salmiah still didn’t want to let go off the cup and siap happily pose with the empty cup.

we then went to buy the most sedap asam boi ice shave tapi tak sempat ambil gambar cos saya suda habiskan semua. kemudian, haruslah kami menyerang the famous Jonker Dessert 88 for their baba chendol dan baba assam laksa. sudah terbayang bayang rasa laksa panas panas sambil peluh meleleh leleh sebab air ventillation sucks badly in there. malangnya…

maka kami membawa diri ke sushi stall pula.. the abang sushi maker is very generous. pemurah kasi mayo ke, soy sauce ke etc.

sebelum pulang.. sempat lagi singgah beli takoyaki. sedap oke takoyaki kat jonker walk. the best I’ve tasted so far (ok padahal baru 3 kali je rasa kat tempat lain but semua takpat celen Jonker’s).

hari berikutnya, Seoul Garden! macam biasa la, us + the camera + red wall. semua terus hyper.

i’m not sure if elle was trying to be bimbo-ish atau she really was one because apparently, dia tak reti buat itu rockers punya jari tu. lama ok nak tunggu dia kelepet jari.

we were telling rashidah of how masculine he looks if he chooses to be so. tapi tang kening fail la.

https://i2.wp.com/a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/206406_10150163739654232_741984231_6847553_6081021_n.jpg

this is my brother. he rarely look this decent.sometimes he tries to make cute faces and fails miserably.

most of the time, dia buat muka nak makan orang.

this is me. sometimes i nak buat muka comel jugak. like brother like sister y’know. and I too fail miserably.so lets just stick with the normal smile shall we?this is mulan. she’s the one with the most drama in her life. and she always think she has the whole world on her back but shes doing quite well now i guess. sapa nak beli unit trust sila carik mulan btw.this is horneh and her bf. occasionally, it appeared to us as if they were of the same height.btu usually, she would look taller because the boyfriend selalu terlalu kenyang to stand up straight and stretch otot perut.

ok dah penat nak tulis. gambo aje la ye kome.

akhir sekali, nah gambar bukti rasedah ada hati kat aku. nak ngorat ai la tu.